In goede handen bij Veterinair Paardencentrum Kootwijkerbroek

Onze kliniek beschikt over een ruime onderzoeks- en röntgenruimte, longeercirkel, binnen- en een buitenmanege, een operatiekwartier, recoveryboxen, een laboratorium en een hoefsmederij. 

Daarnaast zijn er meerdere boxen aanwezig voor de opname van patiënten.

Arts, fysiotherapeut, tandarts en hoefsmid in één kliniek

peesblessure paard

Keuringen

Op onze kliniek is zeer veel ervaring aanwezig op het gebied van klinisch- en röntgenologisch keuren. Wij beschikken over een mobiele röntgen en kunnen deze keuringen zowel bij u aan huis als op de kliniek uitvoeren.

Lees meer over keuringen

paardendierenarts

Visites

U kunt op werkdagen een afspraak maken voor een visite. De visites worden gereden voor problemen die op locatie te behandelen zijn. Zo kunnen eenvoudig onderzoeken van de luchtwegen, koliekonderzoek, gebitsverzorging, entingen, chippen, behandeling van kleine wonden aan huis worden gedaan. Wij beschikken over een mobiele röntgen en kunnen dus ook bij u aan huis rontgenfoto's maken i.v.m. kreupelheid, een keuring, een PROK of nakomelingen onderzoek. 

Eventueel wordt er doorverwezen naar de kliniek voor nader onderzoek. Daarnaast kan er op locatie een bloed-, urine - of mestmonster worden afgenomen voor onderzoek in het laboratorium. 

paard laten keuren

Lasertherapie

Lasertherapie met een hogefrequentielaser wordt al jaren met erg veel succes gebruikt in de humane revalidatie bij topsporters. De lasertherapie is niet pijnlijk en zorgt ervoor dat topsporters met onder meer kruisbandletsels en peesblessures na een korte revalidatie weer op topniveau kunnen presteren.

Voordelen van FP4-lasertherapie:

  • snellere heling
  • verbeterde kwaliteit van het littekenweefsel
  • kortere revalidatieperiode
  • de therapie is niet-invasief, is pijnloos en stressvrij
  • geen bijwerkingen

Lees meer over lasertherapie

slokdarmverstopping paard

Echografie

Met behulp van echografie kunnen we de – zogenaamde – weke delen in beeld brengen. Denk hierbij aan pezen, ligamenten (banden), gewrichten. 

Lees meer over echografie

paard laten keuren

Kreupelheidsonderzoek

Tijdens een kreupelheidsonderzoek bekijken we de eventuele zwellingen, pijnlijke plekken en de beweeglijkheid van het paard. Door middel van lokale verdoving bekijken we in welk deel van het been de pijn zit. Daarna maken we röntgenfoto’s of een echo om de uiteindelijke diagnose te stellen. Op basis van de diagnose stellen we een behandel- en revalidatieplan op, zodat uw paard zo optimaal mogelijk herstelt.

Lees meer over kreupelheidsonderzoek

peesblessure paard

Gewrichts- en peesblessures

Sinds enige tijd gebruiken wij de producten (ACP en ABPS) van de firma Arthrex bij de behandeling van gewrichtsproblemen en peesblessures. 

Bij de behandeling van pezen zien wij goede resultaten na behandeling met bloedplaatjes rijk plasma (ook wel PRP, platelet rich plasma genoemd). We nemen hiervoor bloed af van het paard zelf en verwerken dit op een speciale manier. Vervolgens wordt onder echobegeleiding het bloedplaatjes rijke plasma in de blessure gespoten. Pezen genezen hierdoor beter en soms ook sneller. 

dierenarts Barneveld

Endoscopie

Na kreupelheid zijn aandoeningen aan de luchtwegen de meest voorkomende veterinaire problemen bij paarden.

Wij beschikken over een moderne video-endoscoop waarmee we de neusgangen, keel en luchtpijp kunnen beoordelen. Daarnaast kunnen wij het cornage-onderzoek voor hengsten en buitenlandse merries uitvoeren.

paardencentrum Kootwijkerbroek

Chirurgie

Castraties worden op bij Veterinair Paardencentrum Kootwijkerbroek uitsluitend onder steriele omstandigheden en onder algehele anesthesie uitgevoerd. Behalve castraties voeren wij ook andere ingrepen uit zoals: navelbreukcorrecties, het verwijderen van kiezen, griffelbeenoperaties en het hechten van wonden. Tevens voeren wij stand correcties bij veulens uit. Tijdens deze ingrepen houden we het paard in slaap door middel van gasanesthesie of een infuus.

tandarts paard

Tandheelkunde

Het is belangrijk om het gebit van uw paard of pony regelmatig (minimaal één maal per jaar) te laten controleren, om problemen tijdens het eten en het rijden te voorkomen. 

Lees meer over de voordelen van onze kliniek

hoefbevangenheid

Voortpanting

We begeleiden uw merrie aan huis of in de kliniek. Met behulp van echografie bepalen we de ovulatie (eisprong) nauwkeurig en krijgt u advies over het tijdstip van dekking of inseminatie. Ongeveer 17 dagen na bevruchting kunnen we bepalen of uw merrie drachtig is.

Naast de normale vruchtbaarheidsbegeleiding, helpen we ook merries die problemen ervaren. Woont u binnen een straal van 15 km van onze kliniek? Vraag dan naar het aangepaste visitetarief. 

paardendierenarts

Fysiotherapie

Fysiotherapie kan helpen klachten aan het bewegingsapparaat te verminderen en verbetert de houding van het paard. Fysiotherapeut Jarko Dun behandelt uw paard in onze kliniek en kan u ook tijdens het rijden helpen in de revalidatie periode. U kunt direct contact opnemen met onze fysiotherapeut via 0653927127.

hoefbevangenheid

Hoefsmid

Onze hoefsmid Wim Busser is gespecialiseerd in orthopedisch beslag en is elke vrijdag aanwezig in de kliniek. Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken, dan kunt u hem ook bellen via 0653153383.

 

Lees meer over de hoefsmid en behandeling